Partnerske hotelske verige

Zeleni ključ sodeluje z dvema mednarodnima hotelskima verigama, Rezidor Hotel Group in Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc., ki sta prepoznali vrednost programa Zeleni ključ ter z njegovo pomočjo spreminjajo svoje obrate v vedno bolj trajnostne in okolju prijazne.

Rezidor upravlja z blagovnimi znamkami Radisson Blu in Park Inn Radisson v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, ter aktivno sodeluje pri inovativnem in pozitivnem vplivu v turistični industriji. S programom Zeleni ključ aktivno sodeluje od leta 2010; do danes je prejelo certifikat Zeleni ključ že več kot 140 hotelov. Zavezali so se, da bodo z okoljskimi znaki certificirali vse hotele v skupini, trenutno je takih že 75%.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. je ena vodilnih mednarodnih družb na področju turizma z več kot 1.100 lastniškimi ali vodenimi obrati v več kot 100 državah in z več kot 154.000 zaposlenimi. Starwood je lastnik ali upravljavec naslednjih mednarodnih priznanih znamk: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, Aloft®, in ElementSM.

Pri Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. verjamejo, da sta gospodarska rast in blaginja družbe neločljivo povezana z zdravjem okolja, zato so leta 2009 javno predstavili svoj ambiciozni cilj, da bodo do leta 2020 zmanjšali porabo energije za 30% in porabo vode za 20% v vseh svojih obratih.